Bis za “Svaromfal” na svečanom otvaranju „Taktonsa“

delimiter
U Studiju M, Radio-televizije Vojvodine, nastupom Vlade Labata i “Svaromfala” svečano otvoreno međunarodno takmičenje tonskih snimaka “Taktons”. Multimedijalnom performasnu, koji će se dugo pamtiti, doprineo je i dolazak čuvenog svetskog džezera Hamida Drejka. Muzičari su svirali, na jedinstvenim u svetu, akustičnim skulpturama Labat, vajarskim delima gospodina Labata, i po prvi put na “Taktonsu ”se dogodio bis na zahtev publike koja je ispunila sva mesta u sali.
“Srećan sam što smo našu sreću uspeli da podelimo i umnožimo sa ovoliko ljudi u publici. Fantastično je kada vam se dogodi da vas publika vraća na scenu na ovakvom jednom dešavanju kakvo je “Taktons”. Verujem da je u osnovi svega što se dogodilo večeras upravo pojam sreće. Sa 74. godine života i 50. godina rada ja sam uspeo da sačuvam u sebi dečju radost stvaranja i deljenja kroz igru. Svi mi večeras smo se igrali i veselili, svesni da ponovo nešto radimo po prvi put, oduševljeni kako se na sceni razumemo kroz zvuke i harmoniju, oduševljeni inspiracijom I usklađenošću sa instrumentima, međusobno, sa publikom , i sa nama samima.  Zahvalan sam što osećam kako smo posle ovog svečulnog doživljaja probudili mnogo lepote, dobrote I životnog potencijala svakog pojedinca koji je bio prisutan” – izjavio je Vlada Labat.
 Nije prvi put da sviram sa Vladom na ovim fantastičnim skulpturama, ali svaki put se iznova iznenadim utiskom da ne sviram ja instrument, nego da instrument vodi mene. Uvek je izazov stati ispred ovih skulptura svesni da su napravljene od čiste ljubavi i energije, i to je potpuno drugi doživljaj od sviranja na regularnim bubnjevima. Za to je potrebna i hrabrost . Za mene je svako muziciranje sa Vladom i ovim divnim ljudima zapravo proces učenja i lične nadogradnje.” – rekao je Hamid Drake