Vladimir Labat Rovnjev

delimiter
vladimir-labat-rovnjev
Vladimir Labat Rovnjev je jedinstven i originalan multimedijalni umetnik; vajar, slikar, grafičar, heraldičar, kantautor, kompozitor, pesnik i dizajner, priznat i višestruko nagrađivan za svoj rad kod nas i u svetu.
Vladimir Labat je prvi u svetu kreirao akustične skulpture Labat, nesvakidašnja vajarska dela, na kojima izvodi koncerte, kreira umetničke priloge za film, pozorište, radio i televiziju.
Kreativno stvaralaštvo ovog umetnika se realizuje kroz duboko duhovno materijalno povezivanje koje zaokuplja sva čula i briše granice definisane prostorom i vremenom.
Više od četrdeset godina Vladimir Labat vođen potrebama slovenske duše, ruskim nasleđem i hrišćanskim principima, svoju životnu energiju nesebično troši na stvaranje lepše, zdravije i smislenije stvarnosti.
Dosledan sebi u osluškivanju sopstvenog unutrašnjeg bića uspeva da dotakne i osvetli sve one koji se nađu na njegovom artistiškom putu.
Vadimir Labat živi i stvara na Popovici, na obodu Fruške gore, veličanstvene riznice prirodnih i kulturno istorijskih vrednosti.